0888 184 888

БЛОГМАГИЯАмулетите за късмет около света – 1 част

https://hodjaibrahim.com/wp-content/uploads/2023/01/hodja-glavna.jpg

Случвало ли Ви се е да не можете да се справите с предизвикателствата на ежедневието? Да се чувствате притиснати в работата, депресирани и да не можете да се справите с личния си живот? А знаете ли, че можете да привлечете късмета към себе си? 

Повечето хора твърдят, че не са суеверни, но вярват в добрия и лошия късмет. Някои имат специални ритуали и амулети, с които го привличат. Докато други са по-рационални и се опитват сами да преминат през нещастните периоди.  

Факт е, че още от древността хората са се опирали на народните вярвания, традиции и обичаи, за които се е смятало, че носят късмет. Предметите и символите се различават в различните региони на света заради културните различия. Но едно е еднакво – амулетите за късмет. 

Тези талисмани съществуват по целия свят и дори днес за тях се носят редица легенди и предания. Някои от тях са открити от историците по време на разкопки, а други са се запазили и са предадени през поколенията, достигайки до наши дни. 

Амулетите за късмет в Англия. 

В древността хората свързвали жълъдите с магията на вещиците. Смятало се, че те често посещавали горите и се събирали да изпълняват тайните си магически ритуали. Вярвали, че когато се срещат, си разменяли жълъди, за да знаят кои са и, че са безопасност в компанията на другата. Тези слухове били толкова убедителни, че всички гледали с подозрение на жените, които притежавали жълъди.

По време на нормандското завоевание на Англия, войниците от английската армия носели в себе си жълъд. Те го свързвали със силата и победата, затова никога не излизали на бойното поле без своя талисман за късмет. 

Според една друга легенда, вещиците били много мъдри и умни жени. Те събирали жълъди, омагьосвали ги и ги подарявали на любимите си хора. Така тяхната магия предпазвала близките им от зли очи, черна магия и привличала добрия късмет към тях. 

Оттам тръгва и вярването, че жълъдите са символ на късмет и предпазват здравето. Много англичани носят постоянно жълъд в чантата си, за да ги предпазва от болести и недоброжелатели. Докато други го носят в джоба си, когато са болни или депресирани, за да се излекуват по-бързо. 

Амулетите за късмет около света – 1 част

Амулетите за късмет в Полша. 

Жителите на Полша и днес вярват, че люспите на шарана носят късмет през цялата година, ако бъдат изядени по време на Коледната вечеря. Традицията гласи, че шаранът трябва да бъде купен жив и да бъде оставен на плува в къщата, докато дойде време да се сготви храната за Коледа. Съвременните поляци предпочитат да го купят сготвен и готов за консумация. 

След като рибата бъде консумирана, много хора държат няколко люспи в портфейла си или в чантата си в продължение на 12 месеца – до следващата Коледа. 

Този обичай се спазва и в съседните страни – Словакия и Чехия. 

Амулети за късмет от Италия. 

Корничелото е италиански рог, който се е използвал от древни времена за предпазване от зли сили, черна магия и лош късмет. Много мъже в древността са го използвали, за да подсилят своята сила, мъжество и плодовитост. 

Това все още е често срещан символ на късмет в Италия, но днес е предпочитан повече от дамите. Те го използват за да поддържат семейното щастие и да го защитят от влиянието на зли очи и завистници, които могат да повлияят на браковете и връзките им. 

Не е ясно защо италианците са избрали точно корничелото за символ на късмета. Тук историците споделят различни теории. Според някои той е вдъхновен от африканския еландски рог, докато други го оприличават с люта чушка. 

С течение на времето, корничелото се появява като амулети за късмет, носещи различни форми, някои от които изобщо не приличат на рог. 

Това са само част от талисманите, които хората използват, за да се предпазват от нещастията и злите очи. Ако не можете да се справите с пътя, по който сте поели, не се колебайте да се свържете с мен – Ходжа Ибрахим.

Аз ще изработя специално за ВАС енергийно заредени талисмани за късмет, които ще Ви помогнат да реализирате всичките си мечти.   

Свържете се с мен на телефон: 0888 184 888 или чрез контактната форма на сайта.

One comment

  • Румяна

    01.02.2023 at 10:59

    Амин! Много съм доволна от амулета, който си поръчах. Ходжа Ибрахим ми помогна в живота да намеря щастието. Повярвайте и всичко ще се нареди.

    Отговори

Оставете коментар

Имейлът Ви няма да е видим. Задължителни полета *

3 × five =

За Мен

https://hodjaibrahim.com/wp-content/uploads/2021/10/mw_joomla_logo.png

Полезни Връзки

Контакти

В момента съм на линия!

© Всички права запазени. Дизайн от Optimiziraime.bg