0888 184 888

БЛОГМАГИЯАмулетите за късмет по света – 2 част

https://hodjaibrahim.com/wp-content/uploads/2023/02/hi-glavna-1280x739.jpg

Не можете да разберете как другите хора успяват да реализират целите си, а Вие не? Мечтаете за малко късмет, който да Ви помогне в трудните моменти? 

За съжаление, много хора мислят по рационален начин и не могат да разпознаят сигналите, които Вселената им изпраща. Те често се страхуват от лошия късмет и се предават дори при най-малкия знак, че плановете им ще се провалят. 

Но, ако се загледате в обкръжението си – много Ваши познати и приятели имат предмет, с който никога не се разделят. Това може да е нещо незначително като ключодържател с подкова, детелина или бижу със сантиментална стойност. 

В предната част на статията, аз – Ходжа Ибрахим Ви представих някои от най-известните народни вярвания в различните региони на света. Днес ще продължим темата и ще Ви споделя за някои амулети за късмет, които и до днес са запазили добрата си сила. Те и в наши дни помагат на хората да променят живота си и да открият добрия късмет. 

Амулети за късмет в Сенегал

Сенегал е държава в Западна Африка, в която още от древността хората са вярвали в силата на талисманите. И до днес, Talhakimt е най-разпространеният амулет за късмет в страната. Той е оформен като връх на стрела и оригинално се изработва от злато като пръстен с карнеол. В днешно време обаче се изработва от различни материали като стъкло, пластмаса и може да се носи по различни начини – на верижка, гривна или просто в джоба. 

Вярва се, че Talhakimt е най-силният защитен амулет, който предпазва от зло и недоброжелатели. Местните хора го свързват с легендите, свързани с началото на живота, света и древните богове. Древните племена го използвали и като талисман за плодородие. 

Той бил даван на булката по време на сватбената церемония, за да зачене по-бързо. Освен това, талисманът бил специален и за необвързаните. Според древно предание, който го носи в нощта преди пълнолуние, ще открие своята сродна душа през следващия месец. 

Амулетите за късмет по света – 2 част

Амулети за късмет в Република Малави.

Малави е държава, разположена в Югоизточна Африка, в която има много древни и разнообразни традиции. Повечето племена в страната са известни със своята култура и традиционни танци, бракове и начини на поклонение. Неразделна част от малавийската култура е вярата им в Огву (Ogwu) – местен талисман, който носи късмет и предпазва от злото. 

Този амулет за късмет присъства в много африкански култури и някои шамани го използват  освен за привличане на късмет и при лечение на болните. Интересен факт е, че той всъщност произлиза от Игбо в Нигерия, но през годините се разпространява в целия континент. Днес, той е важна част от традициите на Малави и слабо известен в родината си. 

Някои от местните легенди казват, че всеки Огву съдържа дъха на живота. Докато други твърдят, че това е обиталището на духовно същество, второстепенен бог или много могъща сила. Без значение в какво вярват, хората са категорични – талисманът ги защитава от опасности, атаки и отблъсква лошия късмет от пътя им. 

Малавийците също смятат, че Огву има способността да направи бизнеса им по-успешен, а дома – защитен от зли очи. Затова, те поставят талисмана на входните врати и портите на домовете и търговските си обекти. 

Амулети за късмет в Малта

Малта е малък архипелаг от острови, разположени само на няколко мили от Италия, на север от Либия и Тунис. Това кътче земя е било мястото на много битки през годините, но е успяло да съхрани своите местни традиции и фолклор. 

Малтийският кръст е символ на ордена на Свети Йоан, а днес принадлежи на Малтийския орден и се присъжда на хора с големи заслуги. Смята се, че осемте точки на кръста представляват осемте задължения и стремежи на рицарите хоспиталиери. 

За местните хора това е талисман с много голяма сила. Вярва се, че който го носи не само ще привлече положителната енергия в живота си, но и ще се наслаждава на безупречно здраве. 

Това бяха още няколко от талисманите в различните държави. Не забравяйте, че и Вие можете да поканите добрия късмет в живота си. Доверете се на мен – Ходжа Ибрахим и аз ще изработя енергийно зареден талисман, специално за Вас. 

Свържете се с мен на телефон: 0888 184 888 или чрез контактната форма на сайта.

One comment

  • Теодора

    11.04.2023 at 11:47

    За мен е много интересна тази статия за амулетите за късмет, защото те винаги са ме вълнували като мистериозни и магически предмети, които могат да ни защитават и да ни донесат късмет и благополучие. Интересно е, че тези амулети се използват от хора по целия свят, в различни култури и религии, което показва колко важно е за нас, като хора, да имаме надежда и вяра в нещо повече от себе си.

    Отговори

Оставете коментар

Имейлът Ви няма да е видим. Задължителни полета *

18 + nine =

За Мен

https://hodjaibrahim.com/wp-content/uploads/2021/10/mw_joomla_logo.png

Полезни Връзки

Контакти

В момента съм на линия!

© Всички права запазени. Дизайн от Optimiziraime.bg