0888 184 888

БЛОГНумерология- може ли да се вярва на нея?

https://hodjaibrahim.com/wp-content/uploads/2021/10/sG1.jpg

Нумерологията и защо съм против нея.

Не искам и няма да изпадам в подробности как е правилно да се пише нУмерология или нОмерология. За мен правилната дума е нУмерология, произлизаща от number(numerology, numerologie,numerologia- англ, фр, исп) и побългаряването на термини като този, според мен не е уместно. Затова продължавам с нУмерологията и моите размисли.

Като за начало нека ви запозная накратко с нумерологията.
Това е наука отдала се на изучаване и тълкуване на връзката между числата и живота.
Тълкуването става по една и съща схема изградена върху значението на числата от 1 до 9. Влиянието на едно число е еднакво и върху мъжа и върху жената, на един и друг континент, независимо от времето им на раждане.
За мен са врели некипели, никаква закономерност, никаква зависимост и връзка с природата.

Всъщност, сега се замислям, че името Ибрахим и Ibrahim- кирилица/латиница имат съвсем различно значение и следователно тълкуването ще е различно. По надолу ще представя и пример. Това е и още една от многото причини, която ме кара да не приема нумерологията на сериозно.

Дали Иван от България с красиво име написано в акта за раждане и лична карта на кирилица, ще има достатъчно правилно и ясно тълкуване на името си във Египет?

Дали значението му тълкувано според кирилицата ще е еднакво и за България и за друга държава, където името му се пише на латиница.

(Доп.)Длъжен съм да отметна, че някои нумеролози ВЕЧЕ ми се обадиха (статията беше качена на другия сайт) и споделиха, че не само буквите като символ, а и вибрациите на самите звуци от които е съставено името имат значение.

Е добре, питам аз относно вметката, като отида в Япония и не могат да изговорят правилно името ми ще се промени ли числото ми, следователно и съдбата ми? Честно казано дори в България името ми се произнася по съвсем различен начин, някак твърдо, но не съм усетил промяна в съдбата си.

Още по странно е, че при мен обръщението ходжа е по-често спрягано отколкото името ми, дотолкова, че вече ми е като второ име. В днешно време младежта се обръща към приятелите си с прякори, наречия, галени имена – те ли определят съдбата им или истинските имена записани в акта за раждане?

За почти 5 години изучаване на нумерология, срещнах толкова много въпроси на които досега никой не ми отговори. Или може би никой не намери отговор?

На последно място, за да не ме упрекват повече, искам да добавя, че тази статия изразява личното ми мнение и за мен нумерологията, въпреки че се занимавам с нея от години(като хоби) си остава една грешка на математиката, която по никакъв начин не бива да свързваме със съдбата на хората. Има много фактори които силно влияят върху човешкото съзнание, съдба, късмет, но числата със сигурност не са от тях. Човекът е тясно свързан с природата и съдбата му непрекъснато се променя и влияе от нея, но само според нумерологията неговото име и дата са едно и също число и не се влияят от външни фактори. Странна наука.

Оставам на вас да прецените дали да се доверите на нумерологията, а аз въпреки скептицизмът ми ще ви предложа по- надолу познатите ми методи за да изчислите своето число и да го разтълкувате.

И така, вярва се, че вашите име и дата на раждане крият числото определящо вашата съдба , живот, късмет и щастие.
Две са главните числа в един нумерологичен хороскоп – рожденното число и числото на името. Тези числа се наричат числа на личността.
Формулата е следната:
За рождено число:
например: 12.02.1874= 12+02+1874=1888=1+8+8+8=25=2+5=7

Рожденото числото е 7

За число на името има два метода, ако прибавим и кирилицата стават поне 3 метода, даващи 3 съвсем различни резултата.

Западен метод/Методът на Питагор

1 2 3 4 5 6 7 8 9

a b c d e f g h i

j k l m n o p q r

s t u v w x y z

Халдейски метод/Кабала методът

a-1 b-2 hard c -2 soft c -3 d -4 e-5 f-8 g-3 h-5

i-1 j-1 k-2 l-3 m-4 n-5 0-7 p-8 q-1

r-2 s-3 t-4 u-6 v-6 w-6 x-6 y-1 z-7

За методът с кирилицата ще се въздържа, за мен е изключително несериозно.

Пример с моето име:
Нумерология- може ли да се вярва на нея?
Виждате резултат според двата метода на изчисление: 4 и 9. Следователно моето число е 9 или 4.. По надолу ще намерите кратки тълкувания на числата

Числото 1

Числото ви принадлежи на Слънцето.Числото на началото, от което произлизат всички числа.
Вие сте креативни, индивидуални и положителни. Находчиви сте, физически силни,
Същото важи за всички лица, родени под номер 1, 10, 19 или 28 на месеца. По-специално значение има за лицата, родени между 21 юли и 29 август, тъй като този период се нарича „дом на Слънцето“, или от 21 март до 28 април, когато Слънцето влиза в пролетното равноденствие.

Вие сте амбициозен, трудно се сдържате. Стига да имате желание бихте могли да заемете висши позиции независимо от сферата на работата ви.

Дните с най-силни вибрации на числото ви са 1,10,19,28, това са дните, които са най-удачни за осъществяване на важни за вас планове.
Имате отлични вибрации и хармония с хората, родени на 2-ри, 4-ти, 7-ми, 11, 16, 20, 22, 25, 29, и 31ви (независимо от месеца).

Щастливите ви дни са неделя и понеделник, особено, ако съвпаднат с 1-во, 10-то, 19-то или 28-мо число на месеца. Щастливи цветове за вас са всички нюанси на жълтото, златно, бронз.
Щастливите камъни са топаз, кехлибар, диамант.

Числото 2

Вашето число две е свързано с Луната.Това число отговаря за женската страна на Слънцето и само поради тази причина въпрeки различията си с числото 1, вибрациите им са хармонични и те двете са отлична комбинация.
Находчиви, с творчески дух, романтично настроени, разполагате с по-добри психически качества отколкото физически.

Имате отлични вибрации и хармонични отношения с хората родени на 2-ри, 11-ти, 20-ти и 29-ти. Най-силният ви период е между 20-27 юни, нарича се „дом на Луната“.
Добри вибрации също с хора с числото 1, 7,16, 25.

Идеален период за реализиране на важни планове и идеи на 2, 11, 20 и 29, както и през периодът „дом на луната“
Липсата на самочувствие, липсата на завършеност в плановете и идеите ви са едно от слабите ви места.

Свръхчувствителни сте, лесно се поддавате на отчаянието.

Щастливи дни за вас са неделя, понеделник и петък. Щастливи цветове са всички нюанси на зелено, бяло. Ако е възможно, избягвайте всички тъмни цветове, особено черно, лилаво и тъмно червено.

Камъни -перли, лунни камъни, бледо зелени камъни

Числото 3

Числото 3- числото на планетата Юпитер.Тази планета играе силна роля в окултните науки. Специално отношение има към всяко трето число във серията 3, 6, 9. Хората с тези числа са си взаимно симпатични.

Носещите това число определено са амбициозни, никога не изпадат в подчинение,целта им е да се издигат постоянно в работят си, да притежават контрол и власт над другите. Обичат реда и дисциплината навсякъде, спазват обещанията си и очакват същото от другите.
Диктаторството е една от лошите ви страни, която несъмнено ви докарва много врагове.

Идеални дни за реализация на планове и идеи- 33-ти, 12-ти, 21-ви и 30-ти.

Щастливите ви дни са четвъртък, петък и вторник, особено, ако съвпадат с някоя от датите 3-ти, 12-ти или 30-ти.
Вашите цветове са лилаво, виолетово, пурпурно, както и всички нюанси на синьо и червено.

Подходящ камък за вас е аметист. Ако е възможно носете пръстен.

Числото 4

Числото на Уран.Тази планета е свързана със Слънцето и числото 1.
Рожденно число 1 – гледате на нещата под друг ъгъл спрямо всички останали. В спор, винаги ще заемете „ДРУГАТА“ страна, което е основната причина да създавате постоянно нови и нови врагове.
Бунтари по природа, гледате съвсем различно на нещата които ви представят, противопоставяте се на правила и разпоредби. Нестандартните ви становища и възгледи са склонни да повдигнат множество социални въпроси и дори да доведат до реформи.

Ключови дни- 4,13, 22 31 от месеца, в отлична хармония сте с родените под числата 1, 2, 7, 8.

Числото 5

Числото 5 се намира в планетата Меркурий.

Създавате приятелства изключително лесно независимо от числото, но най-дори приятели са ви тези родени под вашето число № 5.

Избухливи сте, действате импулсивно и често вземате прибързани решения. Не понасяте скучната работа, отдавате се на новаторството и изобретяването.
Склонни сте да поемате големи рискове във всичко с което се захванете.

5-ти, 14-ти, 23-ти това са датите на които с най-голям успех ще осъществите плановете и реализирате идеите си.

Щастливи дни сряда петък, особено ако се падне 5-ти.
Цветове- всички цветове са подходящи за вас, но ако е възможно избягвайте тъмните.
Вашият камък е диамант, както и всички блестящи или блещукащи неща. Ако е възможно носете диаманти в комбинация с платина.

Числото 6

Вашето число 6 отговаря на планетата Венера. Лица, родени на 6-ти, 15-ти или 24-то също имат пряко отношение с от това число.
Със силният си магнетизъм, често привличате околните и сте обичани, и почитани от останалите. Решителен сте,в много случаи упорит и непреклонен докато не постигнете целите си.Тъй като сте зависими от планетата Венера, няма как да не отбележим романтиката, която ви е присъща, както и силната нужда да обичате и да бъдете обичан.
Цените изкуството, обичате да се забавлявате с приятелите си и да ги правите щастливи.
Не понасяте завистта и интригите.
Щастливите ви дни са вторниците, четвъртъците, петъците.
Щастливите ви дати- 6,15,24
Цветове- всички нюанси на синьото, розовото.Избягвайте черно и лилаво.
Камък- тюркоаз.

Числото 7

Числото 7 е число на планетата Нептун.

Обичате промените и пътуванията.Надделява желанието ви за пътуване и опознаване на далечни страни. Заложено ви е да сте добър писател, художник или поет.
Можете да забогатеете от реализация на оригиналните си идеи, но тъй като материалното не ви привлича голяма част от приходите си бихте дарили за благотворителност.
Надарени сте с интуиция и виждате ясно нещата, което ви позволява да имате огромно влияние над другите.
Дните като най- благоприятни за развитие и реализация са 7-ми,16-ти,25-ти.
Дните от седмицата най-благоприятни за вас са неделя и понеделник, особено ако съвпаднат с една от датите 1,2,4,10,11,13,19,21,22,28,31.

Подходящи цветове са всички нюанси на зелено, бяло и жълто. Старайте се да избягвате всички тъмни цветове.

Луните камъни и перлите са вашите камъни. Носете ги в комбинация със сребро.

Числото 8

Числото 8 символизира планетата Сатурн.
В живота си, доста често притежателите на числото 8 са неразбрани и се чувстват самотни.
Притежавате тежък и силен характер,често изглеждате студен и сдържан, но в действителност умело прикривате чувствата си и оставяте хората да мислят това което искате.

При числото 8 няма златна среда, вие или се издигате или пропадате.
Трудно е правилно да се разтълкува числото. Съставено е от две еднакви числа 4+4, представлява два свята, светът на духовното и на материалното.
От ранни години се асоциира със символ на непреклонната вяра. Едната страна на характера представлява катаклизъм, революция, борбеност,анархия капризност, а другата философска мисъл, окултна и религиозна насоченост, силна лична концентрация.

Щастливи цветове за вас са всички нюанси на сиво, черно, тъмно синьо и лилаво. Затова и се чувствате неудобно, ако ви се наложи да носите светли тонове.
Числото 8 е число на Сатурн, следователно негов благоприятен ден от седмицата е четвъртък.
Благоприятни дати за поемане на рискове са 8-ми, 17-ти, 26-ти.

Камъни- аметист, сапфир,черна перла или черен диамант.

Числото 9

Числото 9- числото на планетата Марс.
Лицата, принадлежащи към това число са борбени, опитват всичко от живота.

Обикновено срещат доста трудности в ранния етап на живота си, но успяват да се преборят със своята силна воля и решителност.
Присъщи са им смелостта, прибързаността, импулсивността и желанието да командват, могат да бъдат отлични войници и лидери.

Безразсъдната им смелост и импулсивност в речта и действията са най-голямата опасност за тях.
Предразположени са към инциденти,най-вече свързани с огън и взривни вещества.Не минават и без операции.
Хората с номер 9, не могат да се радват на спокоен живот.
Нарушен личен живот, свади във семейството.Находчиви са и лесно се организират, но трябва да има кой да ги контролира за да не изгубят всичко което са постигнали.

Цветове: всички нюанси на червено и розово

Камъни: Рубин, гранат.

Щастливи дни: вторник, четвъртък и петък

Печелившите числа: 9, 18 и 27.

Използвайки този метод, можете да изчислите и числото на град или държава., за да разберете дали е благоприятен/на за вас. Ако числото съвпада със вашето число, то този град/държава е подходящ/а за развитието ви.

Авторски права:Ibrahim Ahmad.

Забранено е копирането и използването на материала без съгласието на автора.

PS: С радост очаквам вашите коментари, въпроси и мнения.

Искрено Ваш: hodja Ibrahim

 

 

Оставете коментар

Имейлът Ви няма да е видим. Задължителни полета *

18 + 14 =

За Мен

https://hodjaibrahim.com/wp-content/uploads/2021/10/mw_joomla_logo.png

Полезни Връзки

Контакти

В момента съм на линия!

© Всички права запазени. Дизайн от Optimiziraime.bg